Jämför företagslån

Jämför företagslån till t.ex. fastigheter

Behöver ditt företag låna pengar? Var då noga med att först jämföra de många företagslån som finns. Kanske skall ni flytta företaget till en egen fastighet, expandera verksamheten eller har hittat attraktiva investeringsmöjligheter. Dessa exempel kan alla vara anledningar till att ett tillskott till kassan i form av ett lån behövs. I dessa fall är ett företagslån ofta en snabb och effektiv lösning för att hitta fotfäste eller ta tillvara på en affärsmöjlighet. Vilken bolagsform ditt företag har påverkar inte din möjlighet till företagslån utan här kan både enskilda näringsidkare, handelsbolag, aktiebolag och kommanditbolag få ett företagslån till fastigheter eller annat. I den här artikeln har vi samlat fyra olika tjänster som finns på den svenska marknaden för att jämföra företagslån: Zmarta, Creddo, Kompar och Ponture.

Vad krävs för ett beviljat företagslån

Först och främst, vad krävs för att ens ha möjlighet att bli beviljad ett företagslån? Precis som
vid vanliga banklån, behövs det oftast en borgensman eller någon form av säkerhet. Den här
borgensmannen blir även återbetalningsskyldig om det vore så att företaget inte lyckas betala
tillbaka lånet. En stark rekommendation är därför att aldrig ta för lätt på att gå i borgen för
någons lån, vare sig företagslån eller privatlån. Om företagslånet gäller en fastighet eller liknande kan även den ofta vara garant för lånet.

Jämför företagslån

Företaget registrerat i Sverige

En annan förutsättning för att söka företagslån är att ditt bolag är registrerat i Sverige, samt att
det har existerat i minst 6 månader. Du eller personen som ansöker om företagslånet bör dessutom vara bosatt i Sverige och ha en viktig roll i företaget, såsom grundare, styrelseledamot, VD och så vidare.

Betalningsanmärkning ger ofta högre ränta

När det kommer till räntan för företagslån finns det en del aspekter värda att ha i åtanke.
Exempelvis banker ser betalningsanmärkningar som potentiella risker och kan därför erbjuda lån till en högre ränta. I normala fall ligger räntan på ca 3% men beroende på långivarnas kreditbedömning kan denna bli lägre eller högre. Exempelvis är ditt företags ekonomi samt val av borgensman några faktorer, samt om ni väljer att söka lån utan borgensman, ett så kallat blancolån. Även vad lånet skall bekosta spelar in, det är skillnad på att köpa en hyresfastighet och på att köpa inventarier och kontorsinredning då fastigheter har ett bestående värde till skillnad mot mycket annat.

Stora fördelar med att jämföra olika företagslån

Eftersom det är långivarna själva som bestämmer räntesatsen är det till din fördel att jämföra lån hos olika banker. Med de effektiva och kostnadsfria tjänster som de vi beskrivit i den här artikeln, får du erbjudanden från en rad olika långivare och kan därför snabbt ta reda på vilken långivare som erbjuder den mest förmånliga räntan för dig och ditt bolag.

Kommanditbolag, aktiebolag eller enskild firma

Det är inte lätt att veta vilket företagslån som är bäst för just ditt företag. Vilken typ av företag det är har viss betydelse, det skiljer en del mellan ett företagslån för kommanditbolag, en enskild firma, handelsbolag eller ett aktiebolag. Därför är det viktigt att jämföra olika långivare med varandra. Creddo, Kompar, Ponture och Zmarta är fyra populära företag som låter dig jämföra olika banker och långivare för att hitta det bästa företagslånet för dig och ditt bolag. Vi kommer att ge dig lite grundläggande information som förhoppningsvis kan vara ett underlag för dig som ska jämföra företagslån.

Zmarta jämför företagslån från 13 olika långivare

En av de större lånejämförelsetjänster som finns är Zmarta. Här kan du jämföra och ansöka om företagslån upp till 5 000 000 kr med en löptid på upp till 5 år. Det tas endast en kreditupplysning på bolaget som leder till en ansökan som jämför 13 olika banker och långivare. Passar alla bolagstyper, de erbjuder företagslån för kommanditbolag, handelsbolag, aktiebolag och till enskilda firmor

Zmarta kan stoltsera med över 2000 svenska kundomdömen på Trustpilot och ett genomsnitt på
4,7 av 5 poäng.

Creddo jämför företagslån upp till 10 miljoner

Ett annat alternativ är lånejämförelsetjänsten Creddo, här kan du jämföra företagslån i ett stort spektrum, mellan 10,000 kr till över 10 miljoner kr. På det viset är tjänsten passande oavsett hur stort företagslån du behöver ta eller hur stort ditt företag än må vara.

Creddo söker lån hos fler än 20 olika långivare med endast en kreditupplysning via UC, väldigt
hjälpsamt till skillnad från att få en kreditupplysning hos varje långivare vilket kan orsaka en del
varningsflaggor. Tjänsten är även kostnadsfri och inte på något sätt bindande, de utlovar även
svar inom 24 timmar.

Kompar jämför lån från 20 långivare

Även Kompar undersöker möjligheterna för företagslån hos över 20 olika långivare, detta med
endast en kreditupplysning och en lista på förslag inom 24 timmar. Hos Kompar kan du jämföra
olika erbjudanden på företagslån upp till 7 miljoner kronor. Med en framgångsrik historik av att
jämföra företagslån kan de stolt presentera över 95% nöjda kunder. Läs mer om Kompar här, eller besök deras hemsida.

Ponture jämför företagslån på under två minuter

Det svenska bolaget Ponture, med mer än 30 års erfarenhet i finansbranschen, är inte heller de
sämre när det kommer till enkelheten i att jämföra företagslån. På mindre än 2 minuter kan du,
helt utan kostnad, skicka in en begäran som jämför fler än 20 olika långivare.

Dessutom har Ponture en låneform speciellt riktad till småföretagare. Här kan du låna mellan 10
000 kr och 250 000 kr till 50% lägre ränta och en amorteringsfrihet under de första 12 månaderna. Här kan du läsa mer utförligt om Ponture och deras tjänster.